Hostesler Uçak Temizliyor

Ucuz uçak bileti web sitesi (2006'dan beri)


Ucuz bilet için uçakları hostesler temizliyor

İndirim kampanyalarında ABD ve Avrupa'daki ucuz maliyetli (low cost carrier) hava yollarının taktiklerini kullanan Türk şirketleri, şimdi de Easy Jet ve Ryan Air gibi hostesleri, uçak temizliğinde kullanmaya başladı.

Hostesler Uçak Temizliyor

İndirim kampanyalarında ABD ve Avrupa'daki ucuz maliyetli (low cost carrier) hava yollarının taktiklerini kullanan Türk şirketleri, şimdi de Easy Jet ve Ryan Air gibi hostesleri, uçak temizliğinde kullanmaya başladı.

Bazı şirketler, kabin görevlilerini zaman zaman uçakların içini temizletmek için göreve çağırıyor. Kabin içini baştan aşağı kontrolden geçiren hostesler, bazen temizlikçilerin bile unuttuğu eşyaları toplayarak uçaktan çıkarıyor. Uygulamayı Türkiye'ye taşıyan Antalya merkezli Sky Hava Yolları'nın hostesleri, ekip halinde uçağa girerek temizlik yapıyor. Kabin ekibinin 'kontrol amaçlı temizlik yaptığını' doğrulayan Sky Hava Yolları Genel Müdürü Gürol Yüksel, olayın abartılmaması gerektiğini ifade ediyor. Yüksel, "Hostesler, uçağın daha temiz ve güvenli hale gelmesi için bunu yapıyor. Yerde gördüğü çöpü doğal olarak alıyor. Onlara tuvalet temizlettirmiyoruz ki." ifadesini kullanıyor. Önde gelen turizm gruplarından Kayı'ya ait hava yolu şirketi, 2001 yılından bu yana uçuş gerçekleştiriyor. Avrupa'da 50 farklı noktaya sefer düzenleyen Sky, 74 bin saat uçuşla 3 milyonu aşan yolcu taşıdı.

Ucuz Uçak Bileti ile Ucuz Yolculuk. THY ONUR ATLAS Yurtiçi Yurtdışı ucuz bilet

ATR72 tipi turbuprop pervaneli uçaklarla tarifeli iç hat uçuşlarına başlamayı planlayan Tarhan Air de, hosteslere uçakta temizlik yaptıracak şirketler arasında yer alıyor. Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı Berna Tanyolaç ise hosteslere temizlik yaptırılmasını 'kabul edilemez' buluyor. Sky ve Tarhan Hava Yolları yönetimi ile bu konuyu görüşeceklerini vurgulayan Tanyolaç, çalışma talimatnamesine göre kabin görevlilerinin uçuş öncesi ve ara meydanlarda uçakta genel bir kontrol yapmakla yükümlü olduğunu dile getiriyor. Tanyolaç, 'Temizliği, temizlik görevlileri yapar. Uygulama alanını genişletmemek lazım. Türk Hava Yolları uçaklarında da sadece güvenlik amacıyla kontrol yapılıyor.' açıklamasında bulunuyor.


Yaşanmış Süper Komik Diyaloglar

Ucuz Uçak Bileti Geyikleri

12 yıl kadar önce, uçak biletinin pek pahalı olduğu zamanlarda "9 liraya uçak bileti" kampanyası yapılmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

İşte çağrı merkezi kayıtlarındaki o diyaloglar:

Ucuz Bilet Geyikleri


UCUZ BİLET HABERLERİ: